December 08, 2006

Lumi?

Täiskasvanu on ikka päris raske olla. Vähe sellest, et koguaeg tark ja korralik olema peab, ei käi päkapikud ka enam. Mismõttes nad enam ei käi? Jõulukalender mul küll on veel, kuid sedagi see aasta ainult üks. Kuidas see kõik nii järsku sündis?

Lugesin oma romaani läbi. Üritasin mitte tähele panna neid paljusid vigu, mis seal olid, sest nemad saavad alles veidi aja pärast parandatud. Igatahes oli jutt päris mõttetu. Siin-seal leidus paar head hetke, kuid oli väga märgata, et see aja peale kirjutatud on. Pealegi kipun ma nagunii väga kiirustama, sest minu peas on pilt ju nii selge ja seepärast arvan ma, et seeteistegi jaoks iseenesestmõistetav on. Eks näis, mis sellest lõpuks saab.

Täna bussis nägin kaht tüdrukut, kes olid saanud korraliku kasvatuse ja nätsu ja salvräti prügikasti viskasid. Mida nad aga ei näinud, oli see, et viimasel põhi puudus. Keda siis prahi maha kukkumises süüdistada, noori, kes jutuhoos põhja puudumist ei märganud, linnavalitsust, et ta prügikastidel hoolsamini silma peal ei hoia või gravitatsiooni?

No comments: