June 14, 2010

"The wolf is dead."*






Molti cose é succeduto. A giovedì noi abbiamo andato a Orta – una bellissima città, pero a Orta era una festa. La cera era caldo e tutti persone hanno cantato. E a Orta era anche un matrimonio, dove noi “abbiamo andato”, pero noi abbiamo voluto la torta. Ma voi non avete desiderato per noi questa torta anda. (Palju asju on juhtunud. Neljapäeval käisime Ortas – ühes imelises linnas, kus toius üks festival/pidu. Õhtu oli soe ja kõik inimesed laulsid. Ja Ortas oli ka üks pulm, kus me “käisime”, sest me tahtsime pulmatorti. Aga nad ei tahtnud meile seda torti anda)

A venerdì abbiamo andato a Roma con Yoann e molti allievi, pero noi abbiamo guadagnato questo viaggio. Questo viaggio é durato una giorno, ma io e Silja abbiamo restato a Roma per tre giorni. Anche Roma é una bellissima città, ma Omegna é migliora città elamiseks. Perché qui é più natura. Noi abbiamo provato prima volta couchsurfing e abbiamo sopravvissuto. In realtà era molto splendido. (reedel läksime Yoanni ja paljude õpilastega Rooma, sest me võitsime sellise reisi. Selle reisi pikkus oleks pidanud olema päev, aga mina ja Silja jäime Rooma kolmeks päevaks. Ka Rooma on ilus linn, aga Omegna on parem linn elamiseks. Sest siin on rohkem loodust. Me proovisime ka esimest korda diivanilainelauatamist ja elasime selle üle. Tegelikult oli väga tore.) Loro tegid meile pastat e abbiamo cantato alla tetto. Anche Colosseo, Vaticano e molte altre case abbiamo veduto. Tempo era tutto tempo molto caldo. (Nad tegid meile pastat ja käisime katusel laulmas. Ka colosseumi ja igast muid maju nägime. Ilm oli kogu aja hirmpalav.)

Reindato abbiamo oggi. Abbiamo andato con notte treno, pero era prezzo e noi abbiamo dormito in treno in letti – otto ore Roomast a Milano e una ora Milanost a Verbania e venti minuti Verbaniast a Omegna. (Tagasi jõudsime täna. Tulime öörongiga, sest see oli odav ja me saime seal voodis magada – kaheksa tundi Roomast Milanosse ja tund Milanost Verbaniasse ja 20 minutit Verbaniast Omegnasse.)


*É una risposta per questione “Dové il lupe, che ragazzi é allattato, che della città di Roma hanno costruito?” (Vastus küsimusele “Kus on hunt, kes imetas poisse, kes rajasid Rooma linna?”)

Triste notizia anche - io non ho veduto calcio alla Ghana, ma loro almeno hanno sconfigguto. (Kurbi uudiseid ka - Ghana mängu ei näinud, aga vähemalt nad võitsid.)

Ja see colosseumiga pilt on mõeldud samasugusena nagu kümne aasta eest. Aga seda peab minema minu koju albumist vaatama.

2 comments:

Rookie said...

see viimane pilt on nii mõnus!

Merli Vajakas said...

oh, võitsitegi :)